Vloeren vormen niet alleen de basis van onze huizen, maar ze spelen ook een cruciale rol in het bepalen van de algehele uitstraling en sfeer van een ruimte. Of je nu bezig bent met een huisrenovatie of gewoon nieuwsgierig bent naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vloerontwerp, in deze blog laten we je kennismaken met vijf opwindende trends in vloerlegging die momenteel de wereld van interieurontwerp domineren.

Natuurlijke materialen: Terug naar de basis

Een van de meest opvallende trends in vloerlegging is de hernieuwde waardering voor natuurlijke materialen. Hout, steen en kurk zijn materialen die de afgelopen jaren aan populariteit hebben gewonnen. Deze materialen stralen warmte en authenticiteit uit, waardoor ze perfect zijn voor het creëren van een gezellige en rustgevende sfeer in huis.

 • Hout: Houten vloeren blijven een tijdloze keuze. Eiken, walnoot, esdoorn en bamboe zijn slechts enkele van de houtsoorten die je kunt overwegen. Brede planken en visgraatpatronen zijn momenteel erg in trek.
 • Steen: Natuursteen, zoals marmer, leisteen en travertijn, geeft een luxe uitstraling aan je interieur. Deze vloeren zijn duurzaam en kunnen een leven lang meegaan.
 • Kurk: Kurkvloeren zijn milieuvriendelijk, veerkrachtig en geluiddempend. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en patronen en voegen een speels element toe aan je interieur.

Patroonspel: Durf te experimenteren

Vloeren worden steeds vaker gebruikt als een canvas voor creatieve expressie. Patroonvloeren zijn hot en bieden eindeloze mogelijkheden voor het toevoegen van persoonlijkheid aan je ruimte.

 • Geometrische Patronen: Driehoeken, chevron, hexagonen - geometrische patronen zijn zeer geliefd. Ze kunnen subtiel worden toegepast voor een eigentijdse uitstraling of gedurfd en opvallend zijn voor een statement.
 • Visgraatpatronen: Visgraatpatronen zijn terug van weggeweest en winnen aan populariteit. Deze klassieke look voegt elegantie en verfijning toe aan elke ruimte.
 • Mozaïektegels: Mozaïektegels in levendige kleuren en patronen zijn een geweldige manier om een unieke en levendige vloer te creëren, vooral in badkamers en keukens.

Duurzaamheid: Groen doen

Duurzaamheid staat hoog op de agenda, en dit geldt ook voor vloerlegging. Mensen zijn op zoek naar milieuvriendelijke opties die het milieu minder belasten.

 • Bamboe: Bamboevloeren zijn een duurzaam alternatief voor hardhout, omdat bamboe snel groeit en vernieuwbaar is.
 • Gerecycled Materiaal: Vloeren gemaakt van gerecyclede materialen, zoals gerecycled hout of glas, dragen bij aan een circulaire economie en verminderen de vraag naar nieuwe grondstoffen.
 • Lokaal Geproduceerd: Het kiezen van vloermaterialen die lokaal worden geproduceerd, vermindert de ecologische voetafdruk door transportkosten te beperken.

Gemakkelijk Onderhoud: Tijdbesparende oplossingen

In ons drukke leven willen we vloeren die weinig onderhoud vergen. Daarom worden gemakkelijk te reinigen en duurzame materialen steeds populairder.

 • Vinyl: Vinylvloeren zijn gemakkelijk schoon te maken, waterbestendig en bestand tegen vlekken. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen.
 • Tegels: Keramische en porseleinen tegels zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn ideaal voor keukens en badkamers.
 • Betonnenvloer: Betonvloeren met de juiste afwerking zijn slijtvast en kunnen met minimale inspanning worden schoongehouden.

Mix van materialen: Contrast en creativiteit

Een trend die de laatste tijd in opkomst is, is het mixen van verschillende vloermaterialen in één ruimte. Deze aanpak voegt diepte, textuur en visueel contrast toe aan je interieur.

 • Hout en Tegels: Het combineren van houten vloeren met tegels in de keuken of badkamer creëert een interessant contrast tussen warm en koel.
 • Tapijt en Tegels: Het gebruik van tapijt in specifieke ruimtes, zoals de woonkamer, in combinatie met tegels in gangen en keukens, biedt comfort en duurzaamheid waar nodig.
 • Patroonmix: Het mengen van verschillende vloerpatronen, zoals visgraat en geometrische patronen, voegt een speelse en eclectische uitstraling toe aan je interieur.

 

Alle blogcategorieen
Techniek Techniek Interieur Interieur Tuin Tuin Slaapkamer Slaapkamer Keuken Keuken Badkamer Badkamer Vloeren Vloeren Verbouwen Verbouwen Verhuizen Verhuizen Dienstverlening Dienstverlening
Meer voor jou