De werkzaamheden

Timmermannen zijn vakmannen die verschillende werkzaamheden kunnen verrichten. Deze werkzaamheden hangen af van de specialisatie. Zo kan de een werken aan trappen en de ander zich bezighouden met plafonds. De werkzaamheden kunnen ook afhangen van het bedrijf waar de timmerman werkt. In het algemeen zullen de werkzaamheden te maken hebben met vloeren, muren en daken. Een belangrijk onderdeel van timmerman zijn is de vaardigheid om tekeningen te kunnen lezen. Op deze tekeningen staan de welke materialen gebruikt moeten worden en op welke manier. De materialen die gebruikt worden, zoals trappen, worden gemaakt in een timmerfabriek. Daar werken timmermannen aan allerlei onderdelen die andere timmermannen weer gebruiken om bijvoorbeeld huizen te bouwen. Het werk moet zeer nauwkeurig uitgevoerd worden. Dit is belangrijk voor de veiligheid en kwaliteit. Het beroep van timmerman is vrij breed. Daarbij zijn er meerdere specialisaties mogelijk.

Zelf timmerman worden?

Mocht je het vak helemaal geweldig vinden, dan kan je overwegen een bijpassende opleiding te volgen. Op het mbo bieden ze bijvoorbeeld de opleiding 'allround timmerman'. Bij deze opleiding doe je vooral praktijk op bij professionals en ga je relatief weinig naar school. Er zijn ook andere opleidingen op andere niveaus die soortgelijk zijn.

Timmerman nodig?

  • Mocht je zelf niet overweg kunnen met hamers en spijkers? Bel dan een timmerman om het werk voor je te doen.

  • Aanbouw nodig? Bel een timmerman.

  • Voor schoolopdrachten of stages kun je ook contact opnemen met timmerlui.

  • Van plan om als zzp'er te gaan werken in het timmervak? Vraag ervarene waar je rekening mee moet houden.

Alle blogcategorieen
Techniek Techniek Interieur Interieur Tuin Tuin Slaapkamer Slaapkamer Keuken Keuken Badkamer Badkamer Vloeren Vloeren Verbouwen Verbouwen Verhuizen Verhuizen Dienstverlening Dienstverlening
Meer voor jou