Wat vervuilt je terrastegels?

Een regelmatig nat terras neigt sneller naar verzameling van vuil. Een efficiënte afvoer is daarom essentieel, want het voorkomt dat bladeren en ander vuil je afwatering verstoppen, wat het schoonmaken van je tegels moeilijker maakt.

Bovendien draagt groene aanslag - veroorzaakt door mos en algen - significant bij aan de vervuiling van je terras. Het ontstaat door de tijd heen op vrijwel iedere buitenruimte, en is vooral gebruikelijk op schaduwrijke, vochtige plekken. Ook je houten terrasstructuren en zelfs plastic tuinmeubilair kunnen hierdoor getroffen worden.

Handhaven van de netheid van je terras

Met regelmatig vegen kan je opeenhoping van fijn stof en vuil in de textuur van de tegels voorkomen. Hierdoor behouden je tegels een mooie uitstraling en wordt het eenvoudiger om ze te onderhouden.

Wanneer is het de beste tijd om je terras schoon te maken, vraag je je ? Het voorjaar is doorgaans het beste moment, na een regenachtige herfst en winter. Maar onderschat ook niet de noodzaak om in de herfst schoon te maken, om je voorjaarsschoonmaak te vergemakkelijken.

Terras schoonmaken: stap voor stap

Er zijn verschillende manieren om groene aanslag van je terras te verwijderen die je online kan vinden, maar niet allemaal zijn ze geschikt. Sommige methoden zijn schadelijk voor het milieu en je tuin, en kunnen zelfs je natuursteen beschadigen. Hier zijn enkele veilige en effectieve manieren om je terrastegels schoon te maken:

  1. Schrobben: Dit is misschien een tijdrovende taak die enige lichaamskracht vereist, maar het schrobben van je terras met warm water en een harde borstel is de meest effectieve aanpak.
  2. Groene zeep: Als je het met alleen water en borstelen niet redt, kan een sopje van groene zeep een oplossing zijn. Laat het 's nachts inwerken voordat je begint te schrobben.
  3. Speciale onderhoudsproducten: Er zijn speciale onderhoudsproducten beschikbaar om natuurstenen vloeren schoon te maken, maar het kan verstandig zijn om eerst deskundig advies in te winnen.
  4. Bekijk hier meer over het impregneren van natuursteen. Het kan helpen met 

Wat te vermijden bij het reinigen van je natuurstenen terras

Bepaalde schoonmaakmiddelen zijn absoluut niet aanbevolen voor natuursteen. Vermijd koste wat kost zout, azijn, chloor en waspoeder. En gebruik beslist geen hogedrukreiniger, want de tegels kunnen niet tegen de kracht van het water, waardoor ze sneller vuil worden.

Terrasrenovatie: als nieuw na een diepgaande opfrisbeurt

Als je terras na verloop van tijd aanzienlijk vervuild raakt, of als er hardnekkige vlekken in de natuursteen verschijnen, kan renovatie van de natuursteen de oplossing zijn. Door de steen te schuren of polijsten, kunnen we je terrastegels er weer als nieuw laten uitzien. Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat.

Alle blogcategorieen
Techniek Techniek Interieur Interieur Tuin Tuin Slaapkamer Slaapkamer Keuken Keuken Badkamer Badkamer Vloeren Vloeren Verbouwen Verbouwen Verhuizen Verhuizen Dienstverlening Dienstverlening
Meer voor jou