Stap 1: bepaal het budget

Je kunt een badkamer zo duur maken als je zelf wilt. Gemiddeld kost de verbouwing van een badkamer tussen de €5000 en €17.000. Dit is een zeer ruim verschil dat veroorzaakt wordt door de volgende redenen. Bij een budget dat laag in deze prijsklasse valt, heb je het namelijk over een badkamer waarin veel grotendeels hetzelfde blijft, zoals dezelfde indeling. Ook het gebruik van goedkope sanitaire meubels en tegels maakt de verbouwing een stuk goedkoper. Ga je liever voor luxe, met een prachtige grote spiegel, goede verlichting, mooie tegels en sanitair voorzien van een pendeldeur douche? Dan wordt de verbouwing vaak wat duurder, maar de badkamer wordt hier dan ook veel luxer van. Het allerhoogste budget bereik je door de verbouwing geheel te laten doen door een badkamer professional.

Stap 2: maak een ontwerp

De tweede stap is het creëren van een nieuw design. Hierin speelt het budget een grote rol. Bedenk goed welke aspecten van jouw huidige badkamer je graag of juist liever helemaal niet terugziet in de verbouwde badkamer. Stel daarnaast een prioriteitenlijst op: wat móet er echt veranderen en wat kun je eventueel later ook nog aanpassen? Aanvullende decoraties kun je bijvoorbeeld prima achteraf toevoegen, wanneer je budget over hebt.

Stap 3: bestellen en aan de slag

Zodra je in je hoofd hebt wat je wilt gaan gebruiken in de nieuwe badkamer, kun je alle benodigdheden bestellen. Bedenk daarnaast goed of je het zelf gaat verbouwen, of dat je iemand inhuurt om je te helpen. Je kunt natuurlijk ook een aannemersbedrijf inhuren, maar dan zullen de kosten snel oplopen. Daarna kun je aan de slag. Beginnend met het slopen van de huidige badkamer, waarna je alles stap voor stap gaat opbouwen. Houd goed rekening met waar de leidingen liggen en wees hier voorzichtig mee. Bedenk ook goed waar de afvoer van bijvoorbeeld de douche of wc ligt. Door je goed voor te bereiden en eventueel hulp in te schakelen, kun je jouw droombadkamer realiseren.

Alle blogcategorieen
Doe-het-zelf Doe-het-zelf Verbouwen Verbouwen Binnenhuis Binnenhuis Tuin & Buiten Tuin & Buiten Koopgidsen Koopgidsen Vakman nodig Vakman nodig
Meer voor jou