Bel een monteur

Dat had je inderdaad zelf kunnen bedenken, maar voor de mensen die de term 'witgoed' niet kende, voilà. Je hebt mensen die gespecialiseerd zijn in het repareren van dit soort apparaten. Handig! Een witgoedmonteur hoort te beschikken over een diploma in de technische richting. Daarbij is een goede witgoedmonteur op de hoogte van alle merken, A- en B merken, en heeft hij/zij kennis over de verschillende type apparaten, want niet elke diepvries of droger is hetzelfde. Let wel op dat niet elke monteur alle soorten witgoedapparatuur repareert. Zo zijn er sommige gespecialiseerd in wasmachines en andere weer in koelkasten. Het vragen van een monteur kan wel prijzig zijn. Om deze reden besluiten consumenten vaak om nieuwe apparatuur te kopen als de oude stuk is. En mocht je nog op tijd zijn, dan kan de reparatie onder de garantie vallen. Dus bekijk dit eerst voordat je een monteur belt.

Zelf monteur worden?

Er zijn geen speciale opleidingen om witgoedmonteur te worden. Wel is het handig om een bijpassende opleiding te doen, zoals de mbo-opleiding 'Eerste monteur elektronische installaties'. Dit kan je de basis van installeren en elektronica bijbrengen. Bepaalde bedrijven waar witgoedmonteurs nodig zijn bieden zelf een interne opleiding aan. Dit is voor beide partijen in het voordeel. Jij leert de kunsten van witgoedmonteur en zij hebben er een bekwame werknemer bij. Je kan natuurlijk ook voor jezelf beginnen als zzp'er. Let dan wel goed op dat al je papierwerk in orde is.

Witgoed tips

  • Kijk naar de energielabel. Hier staat op hoeveel elektriciteit het apparaat verbruikt. Door hiermee rekening te houden kan je jaarlijks geld besparen.

  • Zet je koelkast op een koele plek, zo hoeft het apparaat minder energie te verbruiken om de gewenste temperatuur te behalen.

  • Was meer kleding per wasbeurt. Zo bespaar je water, energie en geld. En zo loopt de wasmachine minder snel schade op.

Alle blogcategorieen
Techniek Techniek Interieur Interieur Tuin Tuin Slaapkamer Slaapkamer Keuken Keuken Badkamer Badkamer Vloeren Vloeren Verbouwen Verbouwen Verhuizen Verhuizen Dienstverlening Dienstverlening
Meer voor jou