Hoe een loodgieter kan helpen

Je bent in de woestijn. Het is ontzettend heet, droog en je hebt al tientallen kilometers te voet afgelegd. Wat snak je toch naar water. De regen wil ook maar niet komen en er zijn geen huizen of mensen in de buurt. Wat heb je toch een rotdag. Opeens zie je een palmboom. Wat moet je met een palmboom? Niet veel, maar de plas water die erbij ligt is wel ontzettend aantrekkelijk. Je raapt al je energie bij elkaar op en legt met moeite de nodige meters af. Je knielt neer bij de plas, maakt een kommetje van je handen en pakt wat water. Je doet het in je mond en..... niks. Er was geen boom en geen water, het was allemaal maar een illusie. De dorst is niet te harden. Wat heb je toch een rotdag. Weet je wat ongeveer lijkt op deze situatie? Als je wakker wordt met een droge mond en even naar de kraan loopt om wat water te drinken, maar er geen water uit de kraan komt. Duidelijk een slecht begin van de dag. Wat moet je dan doen? Je kan proberen te knoeien met de kraan, maar jij weet net zo goed als wij dat het niet zo makkelijk gaat. Wij raden je aan een loodgieter te bellen, dat is veiliger voor jezelf en sneller. Niet bekend met wat een loodgieter allemaal doet? We vertellen alles wat je moet weten.

Wat doet een loodgieter?

Een loodgieter is kort gezegd een installateur. Daarbij variëren de werkzaamheden wel regelmatig. Zo kan een loodgieter zich bezig houden met het installeren van cv-ketels en sanitair, het aanleggen van waterleidingen, het verwerken van zink en natuurlijk het ontstoppen van je wc. De kennis en het vakgebied van loodgieters is zeer breed. Zo komt het ook voor dat ze waterleidingen moeten solderen. Dit is een hele klus, dus probeer dit niet zelf te doen. Het kan namelijk gevaarlijk zijn doordat je werkt met hele hete temperaturen. De naam 'loodgieter' stamt nog uit het verleden toen ze loden pijpen goten. Dat gebeurt tegenwoordig niet tot nauwelijks meer. Dus bijna alles wat met gas of water te maken heeft kan een loodgieter oplossen.

Zelf loodgieter worden?

Overtuigd door de krachten der loodgieters? Misschien is het dan een beroep voor jou. Een toekomstige loodgieter hoort een opleiding in de installatietechniek te volgen. De duur hiervan kan verschillen per niveau. Bij de meeste opleidingen voor loodgieter ga je een paar dagen naar school en de rest van de dagen ga je onder begeleiding werken bij een professional. Tegenwoordig is de kans op een baan als loodgieter vrij groot. Je kan ook besluiten om als zzp'er verder te gaan. Zorg dan dat je het boekhouden goed bijhoudt.

Wanneer heb je een loodgieter nodig?

  • Zijn je leidingen verstopt? Bel een loodgieter.

  • Heb je nog ongezonde loden waterpijpen? Laat ze vervangen door een loodgieter.

  • Cv-ketel niet in orde? Bel een loodgieter.

  • Zin om te praten met een loodgieter? Bel een loodgieter.

     

Terug naar Klusjes binnenshuis
Goedkopetools