Wat doet een loodgieter?

Een loodgieter is kort gezegd een installateur. Daarbij variëren de werkzaamheden wel regelmatig. Zo kan een loodgieter zich bezig houden met het installeren van cv-ketels en sanitair, het aanleggen van waterleidingen, het verwerken van zink en natuurlijk het ontstoppen van je wc. De kennis en het vakgebied van loodgieters is zeer breed. Zo komt het ook voor dat ze waterleidingen moeten solderen. Dit is een hele klus, dus probeer dit niet zelf te doen. Het kan namelijk gevaarlijk zijn doordat je werkt met hele hete temperaturen. De naam 'loodgieter' stamt nog uit het verleden toen ze loden pijpen goten. Dat gebeurt tegenwoordig niet tot nauwelijks meer. Dus bijna alles wat met gas of water te maken heeft kan een loodgieter oplossen.

Zelf loodgieter worden?

Overtuigd door de krachten der loodgieters? Misschien is het dan een beroep voor jou. Een toekomstige loodgieter hoort een opleiding in de installatietechniek te volgen. De duur hiervan kan verschillen per niveau. Bij de meeste opleidingen voor loodgieter ga je een paar dagen naar school en de rest van de dagen ga je onder begeleiding werken bij een professional. Tegenwoordig is de kans op een baan als loodgieter vrij groot. Je kan ook besluiten om als zzp'er verder te gaan. Zorg dan dat je het boekhouden goed bijhoudt.

Wanneer heb je een loodgieter nodig?

  • Zijn je leidingen verstopt? Bel een loodgieter.

  • Heb je nog ongezonde loden waterpijpen? Laat ze vervangen door een loodgieter.

  • Cv-ketel niet in orde? Bel een loodgieter.

  • Zin om te praten met een loodgieter? Bel een loodgieter.

Alle blogcategorieen
Techniek Techniek Interieur Interieur Tuin Tuin Slaapkamer Slaapkamer Keuken Keuken Badkamer Badkamer Vloeren Vloeren Verbouwen Verbouwen Verhuizen Verhuizen Dienstverlening Dienstverlening
Meer voor jou