De bazen van het internet

De mensen achter de schermen van de computerwereld noemen we ICT'ers of Informatici. Dit zijn mensen die bijvoorbeeld weten hoe ze programma's moeten coderen of hoe computeronderdelen in elkaar gezet moeten worden. Zonder deze slimme mensen was de wetenschap niet waar het nu is, dus daar mogen we soort van dankbaar voor zijn, behalve dat het voor miljarden mobielverslaafden heeft gezorgd (joke). Als technische informatica student leer je alle technische aspecten van ICT-systemen en programmeren in programmeertalen als Python en Java. Met deze kennis kan je allerlei computerproblemen oplossen en zelfs robots creëren. Het is een breed pakket waar je veel richtingen mee op kan gaan, de computerwereld is immers steeds sneller groeiende markt.

Het belang van hardware

Naast software heb je ook hardware. Hardware omsluit alles wat met computers te maken heeft en je kan aanraken. Bijvoorbeeld je computermuis of het toetsenbord. Een van de belangrijkste hardware is het moederbord. Het moederbord is een platte vierkante schijf met allemaal microchips. Dit kun je het brein van de computer noemen. Het moederbord zorgt ervoor dat een computersysteem kan functioneren en coördineren. Hardware kan niet zonder software en andersom.

Legaal hacken

In deze bijzondere wereld bestaan er natuurlijk ook boeven. Deze boeven, oftewel hackers, kraken de codes achter software op zo'n manier dat het in hun voordeel is. Zo hacken ze bijvoorbeeld de software achter jouw geldbank, waarmee ze achter je gegevens kunnen komen. Best gevaarlijk dus. Maar wees niet getreurd! Onder deze boeven (hackers) zijn er ook agenten (ethische hackers). Deze hackers worden bijvoorbeeld gebruikt door bedrijven om hun beveiligingssysteem te testen op kwetsbaarheden. Ook kunnen deze ethische hackers helpen bij het opsporen van kwaadaardige hackers.

Kort samengevat

De computertechniek omvat een heel breed pakket. Van hackers tot aan hardwareproducenten. Het is een groeiende markt met veel opleidingsmogelijkheden en arbeidsmogelijkheden. Mocht het je leuk lijken, kijk dan eens op het internet of het iets voor jou is om in te verdiepen.

Alle blogcategorieen
Techniek Techniek Interieur Interieur Tuin Tuin Slaapkamer Slaapkamer Keuken Keuken Badkamer Badkamer Vloeren Vloeren Verbouwen Verbouwen Verhuizen Verhuizen Dienstverlening Dienstverlening
Meer voor jou