Werkwijze TV

De werkwijze van een televisietoestel is redelijk eenvoudig. Eenvoudig uit te leggen tenminste. Een TV ontvangt televisiesignalen. Deze signalen worden omgezet in visualisatie (beeld) en worden dan weergegeven. Het geluid werkt ongeveer als bij een radio. Het bijbehorende geluidssignaal wordt opgepikt en dit wordt dan weer omgezet tot geluid. In 1907 werd het eerste toestel gemaakt dan enigszins beeld toonde. Deze TV werd nog van hele andere materialen en met andere systemen gemaakt. Vanaf 1948 publiceerde Philips hun versie van de TV. Dit was toentertijd een echte doorbraak in de wetenschap. Vooral rond 2010 werd er overgegaan naar HDTV's, de TV's die we nu kennen.

Werkwijze audio

Het woord audio is Latijn en betekent 'ik hoor'. Audio, ofwel geluid, is letterlijk een bewegende golf in de lucht die van hoogte en breedte veranderd. Zo'n golf ontstaat door het vibreren van een voorwerp. Onze oren hebben een trommelvlies die deze golven kunnen waarnemen. Dit is simpel uitgelegd hoe we kunnen horen. Een microfoon werkt hetzelfde. Deze vangt de trillingen in de lucht op en zet deze om in elektrische signalen. Deze elektrische signalen kunnen weer door luidsprekers afgespeeld worden.

Opleidingen

Door deze uitvindingen zijn er ook weer nieuwe opleidingen ontstaan. Opleidingen die bijvoorbeeld te maken hebben met media of film en theater. De mogelijkheden lijken oneindig. Vind je films en muziek tof? Misschien is zo'n opleiding dan wat voor jou.

Alle blogcategorieen
Techniek Techniek Interieur Interieur Tuin Tuin Slaapkamer Slaapkamer Keuken Keuken Badkamer Badkamer Vloeren Vloeren Verbouwen Verbouwen Verhuizen Verhuizen Dienstverlening Dienstverlening
Meer voor jou