Opleidingen tot autotechnicus

Er zijn allerlei verschillende opleidingen die betrekking hebben tot autotechniek. Met een opleiding 'autotechniek' leer je een auto van binnen en buiten kennen. Zo zijn je kansen op een baan ook groter, aangezien je kennis hebt tot meer onderdelen. Er zijn meerdere vormen van autotechniek opleidingen, met de basale opleidingen op het mbo en de meer geavanceerde opleidingen op universiteiten. De Technische Universiteit van Eindhoven biedt bijvoorbeeld Automotive Technology aan. Hier leer je over de auto als systeem, dus de combinatie van mechanica, elektronica, en software in moderne voertuigen. Mensen die deze kennis hebben zijn nodig voor bijvoorbeeld elektrische auto's of zelfsturende auto's.

Verschillende werkzaamheden

Zoals eerder werd gezegd doen autotechnici meer dan alleen repareren. Ze onderhouden, maken en testen ze ook. Het begint bij het bekijken van de ontwerpen waarbij ze bepalen hoe het vervolg gaat. Hierbij gebruiken ze ook bepaalde software om met meer precisie te werken. Andere vaardigheden zijn: analytisch denken, problemen vaststellen, gegevens bijhouden en aanpassen van nieuwe technologie.

Arbeidsmogelijkheden

Met de groei van moderne auto's komt er ook steeds meer vraag naar geavanceerde autotechnici. Kijk maar eens naar Tesla en hoe zij hun originele voertuigen produceren. Steeds meer bedrijven gaan deze richting op. De kans op een baan is dus zeer groot. Met een hbo-diploma kan je ook nog eens bovengemiddeld verdienen.

Iets voor jou?

Autotechnicus worden is niet voor iedereen weggelegd. De volgende voorwaarden kunnen je duidelijk maken of het iets voor jou is:

  • Vind jij auto's en andere voertuigen helemaal geweldig?

  • Ben jij creatief genoeg om ontwerpen te maken of te corrigeren?

  • Beheers je wiskunde B op slagingsniveau? (voor de geavanceerde opleidingen)

  • Ben je nauwkeurig en geduldig?

Als je antwoord 'ja' is op deze vragen zou je eventueel een autotechnicus opleiding kunnen overwegen.

Alle blogcategorieen
Techniek Techniek Interieur Interieur Tuin Tuin Slaapkamer Slaapkamer Keuken Keuken Badkamer Badkamer Vloeren Vloeren Verbouwen Verbouwen Verhuizen Verhuizen Dienstverlening Dienstverlening
Meer voor jou