Huisdieren

Wanneer je overdag vaak van huis bent is het handig om hulp in te schakelen voor de huisdieren. Zo heb jij een gerust gevoel en maak je jouw huisdier ook blij. Waar moet je rekening mee houden en waar vind je die hulp? Lees gauw verder en kom erachter.

Waar vind je hulp voor de huisdieren?

Voor huisdieren geld hetzelfde als voor een oppas. Het meest vertrouwde is om hulp te krijgen van iemand binnen je eigen netwerk. Het liefste iemand die jou en je huisdier persoonlijk kent. Voor je huisdier zal dat een stuk fijner zijn.

Uiteraard is dit niet altijd mogelijk. Je kan ook altijd via social media opzoek gaan. Plaats desnoods een oproep op een pagina voor dierenliefhebbers. Wie weet zit er iemand tussen die graag dieren verzorgd maar deze om welke reden dan ook zelf niet kan hebben.

Via diverse websites kan je ook altijd opzoek gaan. Houd ook hier wederom rekening met een meerprijs.

Waar moet je rekening mee houden bij hulp voor de huisdieren?

  • Wanneer je kiest voor hulp voor je huisdieren is het belangrijk dat je weet van wie je de hulp krijgt. Wie is deze persoon eigenlijk? Zorg uiteraard voor de nodige contactgegevens zodat jullie elkaar altijd kunnen bereiken. Noteer desnoods het nummer van de dierenarts. Voor alle zekerheid zou je ook het nummer van de buren kunnen noteren mocht er extra hulp nodig zijn.

  • Het is ook niet geheel onbelangrijk dat de hulp de nodige informatie over jouw huisdier heeft. Moet je hond minimaal 10 minuten lopen of is een rondje om het veld meer dan genoeg? Wil je kat wel of absoluut niet geaaid worden? Zorg ervoor dat dit voor de andere partij duidelijk is.

  • Het is belangrijk om een hulp te kiezen die bij je huisdier past. Heb je een grote vechthond die je zo zou kunnen meesleuren over de stoep zorg dan dat je hulp in ieder geval niet bang is voor grote honden.

  • Geef ook de medische informatie over je huisdier door. Heeft je hond niet zo lang geleden zijn pootje gekneusd of is je kat slechthorend en schrikt hij/zij daarom snel van onverwachtse aanrakingen? Het is van belang dat dit duidelijk is.

  • Zorg er ook voor dat je andere bijzonderheden doorgeeft. Kan je hond absoluut niet overweg met andere honden of kan hij/zij je hond met een gerust hart laten spelen met andere honden?

Terug naar Werkster
Goedkopetools