De waarde van elektriciteit

Overal op aarde maken we er gebruik van. Elektriciteit. In de tijd van nu zouden we (moeilijk) zonder kunnen. Beeld je eens je eigen doorsnee dag in. Je staat op en doet wat? Juist, je zet het licht aan. Daarna maak je misschien ontbijt of poets je je tanden. Het maakt niet zoveel uit, het gaat erom dat men bijna elk moment gebruik maakt van elektriciteit. Een wereld zonder elektriciteit zou voelen als de prehistorie, en dat willen we niet. Om het nog duidelijker te maken leggen we je uit waarom elektriciteit zo belangrijk is. Kijk maar eens mee.

'Ik zie niks!'

Vroeger gebruikten ze vuur om in het donker te kunnen zien. Zo namen ze een vlam mee via hun fakkel of lantaarn. Tegenwoordig gebruiken we zaklampen, koplampen, autolampen en nog vele andere lampen om in het donker te kunnen zien. Stel je voor als er geen straatverlichting zou zijn. Dan zou Google Earth een veel donkerdere aarde laten zien. Niet zo fijn dus.

Het belang van communicatie

Even een telefoontje plegen of mail sturen kon vroeger niet. Toen moest je wachten tot je brief eindelijk na twee weken aangekomen was. Nu druk je op een knop en hoef je soms niet eens te wachten of je hebt al antwoord. Zonder deze communicatiemiddelen zou onze beschaving niet zo snel ontwikkeld zijn. Daarbij zouden overheidsinstanties als de politie en ambulance niet zo snel kunnen handelen!

Geen voedsel zonder elektriciteit

Nou ja, dat klopt niet helemaal. We zouden nog steeds voedsel kunnen produceren, alleen zou dat  niet zo snel gaan als nu. Hele fabrieken draaien enkel om klaargemaakte maaltijden te bereiden. Deze fabrieken worden niet aangedreven door kolen of een watermolen. En wat dacht je van alle boeren die gebruik  maken van elektriciteit. De molens die draaien of de tractoren die het land bewerken. Zeer belangrijk dus. 

Geen Netflix!

Voor sommige erger dan voor andere, maar het zou niet zo leuk zijn. Er zouden geen films of series bestaan zonder de kracht van elektriciteit. De camera's, bewerkprogramma's, beeldschermen en andere belangrijke onderdelen draaien namelijk op elektriciteit. Als je bedenkt dat de filmindustrie miljarden bedraagt, is het best wel cruciaal dat we elektriciteit blijven behouden. Zo kunnen wij nog lang genieten van een avondje Netflix.